مراقبت های قبل و بعد از کاشت ریش
مردان با داشتن ریش و سبیل بر روی صورت چهره زیباتری پیدا میکنند، عوامل زیادی مانند استرس، جراحی های مختلف، تصادف و بیماری های مختلف و عوامل هورمونی موجب کم پشت شدن و ریزش ریشها میشوند. در این صورت کاشت ریش از بهترین روشهای جبران این مشکل باشد. با کمک کاشت ریش در قسمت صورت در کمترین زمان میتوان ریش و سبیل پرپشتی داشت. کاشت ریش همانند کاشت مو بوده و به روش Fit انجام میشود و جای هیچ زخم و اثری بر روی صورت باقی نمیماند. در ادامه به مراقبت های قبل و بعد از کاشت ریش اشاره خواهیم کرد.
چه افرادی کاندید کاشت ریش هستند؟
کسانی که از که از کم پشتی و ریزش ریش های خود رنج میبرند و آرزوی داشتن ریشهای پرپشتی دارند میتوانند متقاضی خوبی برای کاشت ریش باشند. افرادی که دچار سوختگی، اسکار، ژنتیک یا بیماری خاصی هستند هم جزو این مورد است.
مراحل مهم کاشت ریش و سیبیل:
در این بخش مراحل اصلی و ضروری کاشت ریش و سیبیل را توضیح خواهیم داد که عبارتند از:
مشاوره اولیه و ارزیابی فرد:
در مرحله اول پزشک با بررسی میزان رشد موی زیباجو و تحلیل نیازهای لازم فرد و تراکم موهای صورت وضعیت را ارزیابی میکند و انتظارات فرد را مطابق با واقعیت مقایسه کرده و روندی از چشمانداز نتیجه نهایی را به زیباجو توضیح میدهد.
انجام آزمایشها:
پزشک مورد نظر پس از بررسی برخی آزمایشهای ضروری را تجویز میکند تا از سلامت کامل فرد و امکان انجام عمل جراحی بر روی شخص اطمینان حاصل کند.
طراحی و انتخاب تکنیک کاشت ریش:
پزشک متخصص با توجه به پیشرفت علمی و تکنولوژیهای روز و سلیقه شخصی فرد بخشهای مورد نظر برای کاشت ریش را مشخص میکند. سپس در مرحله بعدی تکنیکهای کاشت مانند روش FIT، FUT، SUT وBHT را باتوجه به نیازهای فرد و مزایا و معایب آن پیشنهاد داده وانتخاب مینماید. بهترین روش کاشت ریش، روشی است که با کمترین هزینه و بالاترین تراکم، نتیجه مطلوبی را ارائه دهد. انتخاب کلینیک معتبر کاشت ریش و پزشکهای باتجربه و کارآزموده نقش مهمی در انتخاب دارد.
برداشت گرافت مو:
در ابتدا منطقه برداشت مورد نظر را آماده کرده و موها را از نواحی پشت سر و اطراف گوش، موهای قسمتهای مختلف بدن مانند سینه، پشت و یا ترکیبی از هردوی آنها برای کاشت ریش استفاده شود.
آمادهسازی ناحیه کاشت مو:
پزشک در ابتدا با بیحسی موضعی در ناحیهای که نیاز به کاشت ریش دارد کار را پیش میبرد. در مرحله بعدی با سوزنهای ریز شکافهای کوچکی در ناحیه موردنظر ایجاد کرده که این شکافها به عنوان محل قرارگیری مو عمل میکند.
کاشت گرافت مو:
فولیکولهای مو که قبلاً از قسمتی دیگر برداشت شده است، در شکافهایی که ایجاد شده کاشته میشود. پیشبرد این فرآیند به دقت و ظرافت بالایی دارد. هر فولیکول مو باید در زاویه مناسب قرار گرفته پس از رشد ریشها کاملا طبیعی و خوب به نظر بیاید.
مراقبت های بعد از عمل جراحی:
پس از کاشت ریش، ناحیه کاشت ممکن است متورم و حساسیت بیشتری داشته باشد. پزشک دستورالعمل و مواردی در مورد نحوه شستشو، مصرف دارو و مراقبتهای اولیه را به زیباجو تجویز میکند.
نتیجه نهایی و بهبودی کامل:
در انتها چند هفته بعد از کاشت، موهای کاشت شده بر روی ریش ریزش پیدا میکند. این فرآیند در همه افراد طبیعی است و به آن ریزش شوک گفته میشود. بعد از 3 ماه، موهای جدید رشد خود را آغاز میکنند. نتایج نهایی معمولاً بعد از5 تا 8 ماه قابل مشاهده و دیدن است.
مقالات بیشتر: بهترین روش خوابیدن بعد از کاشت ریش چیست ؟
مراقبتهای قبل از کاشت ریش
1-مشاوره با پزشک متخصص:
قبل از کاشت ریش لازم است با یک پزشک متخصص مشاوره انجام داده و پزشک با بررسی میزان رشد ریش و ارائه بهترین پیشنهادها مناسبترین روش را انتخاب مینماید.
در این بخش باید در انتخاب کلینیک معتبر و پزشک متخصص نهایت دقت را به خرج داد.
2-عدم استفاده از داروهای خاص:
در صورت مصرف داروهای خاص مثل آسپیرین یا داروهای ضد التهاب ممکن است پزشک چند روز قبل از عمل به شما توصیه کند تا مصرف داروهایی از این قبیل را محدود کند. داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین، وارفارین (warfarin)، آپیکسابان و … باعث تشدید خونریزی هنگام عمل میشود. به این دلیل از 3 روز قبل از عمل مصرف این داروها را قطع نمایید.
3– رعایت بهداشت پوست صورت:
قبل از عمل جراحی پوست صورت باید تمیز و بدون هیچ آلودگی باشد. سعی کنید با یک شامپوی مناسب صورت خود را به طور کامل شستشو دهید. همچنین در صورت داشتن جوش و یا التهاب خاصی در نواحی اطراف ریش آن را درمان کنید.
4-عدم مصرف الکل و سیگار:
مصرف الکل و مشروبات الکلی و سیگار و قلیان، بر روند جریان خون تاثیر منفی میگذارد. توصیه میشود چند هفته قبل از عمل جراحی از مصرف آن خودداری نمایید.
5– آمادگی ذهنی و انتظارات واقع بینانه:
این نکته مهم است که زیباجو قبل از عمل از نتیجه کار بیمار را توجیه نماید. برخی بیماران انتظارات بالاتر از تصور و مشاهده سریع نتیجه کاشت ریش را دارند که باید مدنظر قرار گیرد. همچنین مشاور باید با مشتری صحبت کرده و همه جوانب امر را به طرف توضیح دهد.
6– اجتناب از اصلاح ریش صورت:
چند روز قبل از عمل از اصلاح صورت خود خودداری کنید تا پوست صورت تحریک نشود و پزشک شما الگوی ریش را بررسی نماید.
7– مصرف رژیم غذایی مناسب:
مصرف مواد غذایی حاوی مواد غنی از پروتئین و ویتامینها مهم بوده و رعایت عدم مصرف غذای چرب و سنگین شب قبل از عمل به از دیگر نکات مرتبط است.
8– استراحت شب قبل از عمل:
شب قبل از عمل، استراحت کافی داشته باشید و هیچ استرسی به خود وارد نکنید. داشتن آرامش و خواب کافی به مدت ۸ ساعت در روند عمل تاثیر مثبتی خواهد گذاشت.
نظرات کسانی که کاشت ریش انجام داده اند
مراقبتهای بعد از کاشت ریش:
بعد از کاشت ریش باید مراقبتهای خاصی را در پیش گرفت که در ادامه بیان خواهیم کرد:
1-استراحت کافی و عدم انجام فعالیت سنگین:
بعد از عمل سعی کنید به بدن خود استراحت دهید. انجام فعایتهای سنگین و ورزشهای سنگین و پرتکاپو احتمال افزایش ورم و التهاب در ناحیه کاشت مو را افزایش میدهد.
2-شستشوی مناسب بعد از کاشت ریش:
چند روز اول بعد از اول نباید صورت خود را شستشو دهید. بعد از مدت زمان طی شده از آب ولرم، شامپوها و لوسیون ملایم تحت نظر پزشک استفاده نمایید.
3-مصرف آب و نوشیدنی کافی:
با مصرف آب و مایعات زیاد، گردش اکسیژن خون در بدن تنظیم شده و در کنار آن دمای بدن را تنظیم میکند. همچنین آب موجب هیدراته شدن بدن میشود.
4-پرهیز از قرارگیری در معرض آفتاب و گرما:
قرار گرفتن در معرض نور خورشید به سر آسیب رسانده و فرآیند بهبودی را مختل میکند. استفاده از کلاه یا محافظ پوست صورت با کرم ضد آفتاب در زمان قرارگرفتن در آفتاب ضروری است.
5-پیروی و رعایت دستورات دارویی:
پزشک ممکن است دستورات دارویی مانند آنتیبیوتیکها یا داروی ضد التهاب را تجویز نماید. این داروها به جلوگیری از عفونت در افراد مختلف و کاهش التهاب کمک میکند.
6-عدم اصلاح ریش:
به طور کلی بعد از عمل تا 15 روز ریش خود را نباید اصلاح کنید تا گرافتها کاملاً در جای خود محکمتر شوند و قرار بگیرند.
7-پرهیز از عدم لمس موها و خاراندن آن:
لمس کردن و خاراندن ناحیه کاشت مو به دلیل حساس بودن باعث جابهجایی گرافتهای کاشته شده و کاهش عملکرد نتیجه نهایی میشود. همچنین از وارد شدن هرگونه فشار بر روی قسمتهای کاشت ریش بر روی صورت جلوگیری نمایید. در هنگام شب باید نهایت مراقبت را به عمل آورد تا از خوابیدن بر روی صورت و برخورد با بالش و سطح زمین جلوگیری کرد. بعد از یک هفته تا 10 روز میزان خارش و لمس کردن کاهش پیدا میکند.
8-مصرف یک رژیم غذایی سالم:
مصرف یک رژیم غذایی سالم نه تنها به بهبودی و درمان شما از جراحی کمک میکند، همچنین موجب رشد مجدد موهای سالم در منطقه صورت شود. غذاهای حاوی پروتئین نظیر مرغ، گوشت، ماهی و ویتامینهای موجود در میوه و سبزیجات در ترمیم سریع تر کمک میکند.
9-آرامش وعدم استرس :
سعی کنید تا جایی که میتوانید از استرس زیاد خودداری نمایید. استرس از بهبودی و ترمیم سریع جلوگیری میکند. آرامش و استراحت مناسب روند بهبودی را تسریع میبخشد.
10-چه زمانی ریشهای جدید کاشته شده رشد خواهد کرد؟
پس از کاشت ریش، میتوانید خط موی ریش خود را مشاهده نمایید. به دلیل شکافها و جراحاتی که بر روی صورت انجام میگیرد، موهای ریش در حدود 2 تا 3 هفته پس از جراحی شروع به ریزش مو میکند. سپس 3 ماه پس از جراحی روند رشد ریش شروع شده و نتیجه نهایی بعد از 10 ماه نمود پیدا میکند.
بیشتر بخوانید: علل ریزش ریش و سبیل در مردان
عوامل موثر بر تعداد فولیکولهای مو برای کاشت ریش
تعداد فولیکولهای مو برای کاشت ریش تحت تاثیر عوامل مختلفی هستند که از مهم ترین موارد آن میتوان به تراکم موی ناحیه برداشت مو، سن فرد، وضعیت پوستی، ژنتیک، استرس، آلودگی هوا، مراقبتهای بعد از عمل و تجربه و مهارت جراح اشاره کرد.